Dám sem všechno co mě napadne!!! :-D

č.3

11. ledna 2009 v 16:11 | Kaculle a Klara |  Bleskajdy◘
Ahoj lidi tak tady máte po dlouhý době bleskajdu

1. Tak jak jste si užli zimní prázdniny?
2. Máte zvíře? Jaký?
3. Do jaký chodíš třídy? když jsi v 9, tak kam jdeš na střední školu?
4. Co chceš na diplom?

Tak pa.. a pište xD
Kačule
 

BUDU pokračovat?

7. ledna 2009 v 17:14 | Kaculle a Klara
Ahojky..tady Kaculle..rozhodla jsem se, že v blogu budu pokračovat..myslela jsem, že ho nikdo nečte a tak jsem sem už nechodila.. ale..podívala jsem se a zjistila jsem, že mi jsem psalo pár lidí, tak jsem se rozhodla pokračovat. ale nevím co mám udělat za rubriku.. no? poradí mi někdo? co by jste chtěli? bay Kačulle xP

Vin Diesel

18. září 2008 v 21:43 | Kaculle a Klara |  xXx
 


Fotografové koní

12. května 2008 v 13:57 | Kaculle a Klara |  Koně
NEZAPOMEŇTE!
Všechny fotografie jsou chráněny autorským zákonem, jejich kopírování, publikování či jakékoli komerční užití je možné pouze se souhlasem autora!
CHRISTAINE SLAWIK
www.slawik.de
RENÁTA KOLÁŘOVÁ

Lincoln Burrows

21. dubna 2008 v 8:40 | Kaculle a Klara |  Útěk
Dominic Purcell
Herec
  • Datum narození: 03.07.1970
  • Místo narození: New York, USA
  • Znamení: rak
  • Životopis: Narodil se 17. 2. 1970 v Anglii a ve dvou letech se s rodinou přestěhovali do Sydney. Po shlédnutí filmu Četa se rozhodl, že vystuduje Divadelní školu pro mladé v Západoaustralské akademii hereckého umění.

    V roce 1998 mu byla nabídnuta vedlejší role ve filmu Bílá velryba, kde mohl poprvé uplatnit svůj talent, ale marně. O rok později si zahrál v romantické komedii Prezidentova dcera. Ještě ve stejném roce hrál jednu z hlavních rolí filmu Chřestýši.

    V roce 2000 se na něj konečně usmálo štěstí a dostal příležitost ujat se role protivníka ve filmu Johna Woo po boku Toma Cruise Mission Impossible II. Po velmi neúspěšných filmech Bojovníci a Nebezpečná partie přišla v roce 2002 role, která ho vynesla ke hvězdám a přinesla mu nominaci na několik filmových cen. Tím filmem bylo Equilibrium režiséra Kurta Wimmera.

    I přes talent, který všem ukázal v roce 2002 v již zmiňovaném filmu Equilibrium, byl stále obsazován spíše do béčkových filmů. Tímto příkladem je i film Nezvaní návštěvníci (2003), Divoká posedlost (2004) nebo akčního thrilleru Blade: Trinity. Tentýž rok (2004) svitla další, tentokrát seriálová naděje v seriálu Dr. House, kde sice účinkoval jen párkrát, ale seznámil se s tolika režiséry, že naděje tu opravdu byla. A taky že přišla! Hned o rok později dostal hlavní roli v jednom z nejlépe hodnocených seriálu Prison Break (2005).

    V roce 2006 natočil horor The Gravedancers, v němž hraje klíčovou postavu celého filmu. Nedávno dotočil film "seriálového" režiséra Michaela Katlemana o partičce novinářů. která se vydá do Jižní Afriky za bájným deseti metrovým krokodýlem, který prý zabíjí okolní obyvatele.Nyní natáčí další thriller Joela Schumachera nesoucí název Town Creek.
  • Filmografie:
2005Útěk z vězení (TV) (Prison break) ...Lincoln Burrows
2005Nightstalkers, Daywalkers & Familiars: Inside the World of Blade Trinity ...Drake
20043-Way ...Lewis 'Lew' Brookbank
2004Blade: Trinity (Blade: Trinity) ...Drake
2003Návštěvníci (2003) (Visitors) ...Luke
2002Equilibrium (Equilibrium) ...Seamus
2001Nebezpečná partie (Scenes of the Crime) ...Mark
2000Mission: Impossible II (Mission: Impossible II) ...Ulrich
1999Silent Predators ...Truck Driver
1999First Daughter ...Troy Nelson

LJ Burrows

19. dubna 2008 v 15:42 | Kaculle a Klara |  Útěk
Marshall Allman
Datum narození: 05.04.1984
Místo narození: Austin, Texas, USA
Znamení: Beran
Marshall Allman začal s hraním v 15 letech, když se objevil v "The History of the Devil" z produkce Fear Theatre Company z Austinu, Texas. Zpočátku se chtěl věnovat kariéře v profesionálním fotbalu, ale když přišel čas vybrat si vysokou školu, rozhodl se pro New York, kde studoval umění, a pro Los Angeles a hraní. Poté, co se přestěhoval do Hollywoodu, dostal role ve filmech "Hostage" a "Little Black Block". Objevil se v televizních show "The Praktice", "Without a Trace" a MALCOLM IN THE MIDDLE. Allan miluje malířství, kreslení a hudbu, umí hrát na kytaru a na klavír a snaží se psát své vlastní scénáře.
Kariéra:
1. "Prison Break" .... LJ Burrows
2. Sweet Pea (2005) .... Ricky
3. Starcrossed (2005) .... Connor
4. "Phil of the Future"
5. Hostage (2005) .... Kevin Kelly
6. Dishdogz (2005) .... Kevin
7. Little Black Book (2004) .... Trotsky
8. Shallow Ground (2004) .... Victim #3
9. "The Practice"
10. "Malcolm in the Middle"
11. "Boston Public"
12. "Threat Matrix"
13. "Married to the Kellys"
14. "Without a Trace"

Michael Scofield

19. dubna 2008 v 15:28 | Kaculle a Klara |  Útěk
Wentworth Miller


Herec Datum narození: 02.06.1972 Místo narození: Anglie Znamení: Blíženci

Životopis: Wentworth Miller vystupuje poprvé v celovečerním filmu právě v The Human Stain, poté, co zaujal v oblíbeném moderním televizním seriálu Dinotopia. Miller hrál v mnoha televizních seriálech např. Buffy, přemožitelka upírů (Buffy the Vampire Slayer), Popular a ER. Nedávno také hrál v upírské fantasii Underworld s Kate Beckinsale.

Narodil se ve Velké Británii, ale vyrostl v newyorském Brooklynu a vystudoval na Princentonské Univerzitě, kde se začal věnovat herectví, a kde také zpíval v univerzitním sboru

Sexi Pistols

30. března 2008 v 18:21 | Kaculle a Klara |  Sexi Pistols :-)

Historie snowboardingu

29. března 2008 v 19:30 | Kaculle a Klara |  snowboarding
Snowboarding se řadí k nejrychleji se rozvíjejícím sportům na světě. Toho si snadno všimnete na horách, kde v současnosti jezdí prakticky stejné množství snowboardistů jako lyžařů. Ještě před čtyřmi či pěti lety lyžaři několikanásobně převažovali. Kam až vlastně sahají kořeny snowboardingu, který dnes tak úspěšně vytlačuje tradiční lyže?
Snowboard je pro nás dnes už naprostou samozřejmostí, ale víte, kdy začala jeho masová výroba? Kdo vlastně snowboard vymyslel? Asi vás překvapí, že historie snowboardingu sahá až do roku 1914, USA. Roku 1981 se poprvé snowboard objevil v Evropě - ve francouzských Alpách.

Snowboarding ve světě

1914

Rakušan Toni Lenhardt jezdil v Alpách na svém Monogliteru. Můžeme ho tedy spíš považovat za snb - prapředka.

1929

Američan M. J. Burchett vyřízl z dřevěné desky širokou lyži a nohy si k ní přivázal prádelní šňůrou nebo řemeny z opratí.

1965

Snurfer je název prvního snowboardu, který ze dvou spojených lyží vyrobil S. Poppen pro svou dceru Wendy. Jezdec stál na desce a dlouhé prkno řídil šňůrou upevněnou ve špičce. Takto zhotovený "snowboard" mnoho Poppenových přátel obdivovalo, proto si ho nechal patentovat a práva prodal kuželkářské firmě Brunswick. Snurfer měl velký komerční úspěch, přestože byl považován za hračku pro děti. V prvních letech se ho prodalo přes půl milionu kusů. Od roku 1968 Poppen organizoval snuferské závody, na kterých se objevoval i Jake Burton, který od roku 1972 jezdil na snurferu s vázáním z gumových pásků.

1969

V New Jersey se experimentátor a jezdec na bufetových podnosech :) Dimitrij Milovich setkal se surfařem Waynem Stovekinem, který mu předvedl první nákresy snowboardu s konstrukčními prvky vycházejícími z výroby surfů a lyží. Milovich pracoval dál na vývoji laminátové desky, kterou si nechal jako základ snowboardu v roce 1973 patentovat. Po velkém ohlasu článků o nových zimních sportech založil firmu Winterstick. Začal vyrábět dva základní modely snowboardu - snowboard s kulatým a vlaštovčím "ocasem". po roce 1978 prodával Milovich snowboardy v 11 státech USA. V zimě 1981 se jeho týmoví jezdci objevili ve francouzských Alpách. SwallowTail získal Regis Rolland, který začal jezdit v produkcích lyžařských filmů a předvedl tak snowboarding Evropě. V letech 1969-1972 se pokoušel získat patent na obdobu Snurferu Bob Weber. Jeho 90 cm dlouhý Skiboard z polyetylénu opatřil později protiskluzným povrchem z koberce a hliníkovými hranami Tom Sims.

1977

Zcela průlomový rok pro snowboarding. Jake Burton vyhrál snurferské závody na vlastním prkně vyrobeném z laminovaného dřeva, s vázáním z gumy. V témže roce představil ve Vermontu kolekci moderních prken Backhill v ceně 88 dolarů. Tom Sims mu konkuroval se snowboardy vlastní značky za 40 dolarů. Jeho spolupracovník - Chuck Barfoot - vyrobil v roce 1978 první snowboard ze sklolaminátu a později založil vlastní firmu. Mike Olsen přihlásil do školní soutěže vlastnoručně vyrobený snowboard a dál experimentoval až do roku 1984, kdy založil společnost Gnu.

1980

Firmy Burton, Sims a Winterstick zavedli do výroby snowboardů lyžařskou technologii P-Tex. Na alpský styl se orientovala firma Burton. Freestyl snowboardingu dával přednost Sims. Winterstick měl nejblíže k freeride snowboardingu a jeho prkna byla ideální k jízdě v hlubokém prašanu. Díky komerčnímu úspěchu v USA se snažily firmy proniknout i na evropský trh. Firmu Snurfer koupil Chris Sanders. Začal vyrábět snowboardy Avalanche. V roce 1982 už prodával tři modely snowboardů z moderních laminátů.

1983

První pevné plastové vázání Jeffa Grella bylo navrženo pro freeride snowboarding podle skeletu lyžařských bot.

1984

Jediná firma v Evropě - HoogerBooger - vyráběla race bordy s asymetrickou patou. Evropská scéna se orientovala spíše na alpské disciplíny, prkna měla tvrdá vázání pro lyžařské boty. Na trhu se zásluhou surfařské značky Ocean Pacific objevilo speciální oblečení pro snowboarding.

1985

Sims představil první freestylový model snowboardu. Americké pojišťovny ve strachu ze sebevražedného sportu stále omezovaly jeho rozvoj. Jen 7% lyžařských středisek v USA povolilo na sjezdovkách jízdu na snowboardu! V Alpách honili hodného lyžaře Jamese Bonda (A Wiev to a Kill) zlí banditi na snowboardech.

1987

Chuck Barfoot začal vyrábět double-kick snowboard se stejným tvarem špičky a paty.

Snowboarding u nás

1981

Luděk Váša uvedl snowboarding do Československa. U prvních snowboardů byla základem silná betonářská překližka (později slabá buková), která se ve vrstvách s laminátem lepila v primitivních formách. Většinou se s rozměry a materiály immprovizovalo. Vášovy plánky se půjčovaly po celé republice. První modely snowboardu - včetně loga - byly okopírované Burtony, s výřezem do vlašťovky na patě. Vázání se vyrábělo z kůže nebo gumy. Buď se noha volně zasunula do kapsy jako na vodních lyžích, nebo přivazovala řemínky. Jezdilo se většinou v prašanu, protože na tvrdém sněhu se prkno nedalo ovládat. Po stranách na patě a uprostřed za vlašťovkou trčely totiž ze skluznice tři (1 - 2 cm vysoké) nože, které "držely stopu".

1984

Od tohoto roku se pravidelně jezdilo mistrovství ČSS. Ačkoli komunisti neměli rádi shromažďování ideologicky narušených existencí, skejťáky nechávali na pokoji.

1986

V mládežnických časopisech se občas objevily články o "sněžných prknech", o stylu jízdy, výsledky závodů, ale i návody na výrobu. O snowboardingu toho z ciziny už prosáklo tolik, že snowboardy vypadaly pořád lépe. Scéna se rozšířila, na hory jezdilo se snowboardem čím dál víc lidí. Československá televize uvedla památnou reportáž o výrobě snowboardu a následný rozhovor Přemka Podlahy s Luďkem Vášou v Receptáři nejen na neděli :) .

1988

5. března se uskutečnily závody SkolHo'88, v Černé Říčce v Jizerkách. Obří slalom a speciál se jely po dvou kolech za asistence kamer Československé televize. Na jaře se vydali extrémní jezdci do extrémních podmínek v rumunských Transylvánských Alpách.

1989

Došlo k rozsáhlé medializaci snowboardingu, kupodivu už bez souvislosti se skateboardingem, zato v ideologickém stylu Svazu mládeže. Mistrovství ČSSR proběhlo na Klínovci, s mezinárodní účastí a báječným počasím.

1990

Po změně režimu nabral rozvoj snowboardingu vyšší obrátky. Firmu už podnikaly oficiálně, i mimo snb scénu se natrhu objevovalo dost potřebných věcí. Na jaře se náhradou za neuskutečněné zimní závody jel ojedinělý slalom na umělé sjezdovce v Praze na Proseku.

1991

Tým firmy Rook vyrazil do Nepálu, do Himálají. Na snb campu v Tatrách zazářil roller David Horvát a zastínil tak i účast hlavní hvězdy - Graiga Kellyho.
Snowboarding zaznamenal jako jeden z mála sportů během poměrně krátké doby obrovský posun. Od amatérských pokusů s vodními lyžemi k moderním technologiím a marketingovým strategiím.
Ale i přes obrovský komerční úspěch v něm pořád zůstává, jako na úplném začátku, ta zásadní radost z ježdění!

Styly jízdy

29. března 2008 v 19:29 | Kaculle a Klara |  snowboarding

Freestyle snowboarding

Zahrnuje v sobě hlavně jízdu v neupravených terénech, nejrůznější skoky, otočky, salta a jiné triky, ježdění ve snowparcích a také snowboarding v halfpipe (U-rampa) a zdolávání překážek všeho druhu.
Při freestyle snowboardingu je potřeba získat maximální volnost pohybu při zachování dobré ovladatelnosti snowboardu. Proto se používají měkké boty, freestylová vázání s nízkými opěrkami a snowboardy s nosey (čti nousy - jakési ohyby na koncích prkna) vpředu i vzadu
Mezi freestylové závodní disciplíny patří
  • halfpipe (U-rampa) - jezdec se snaží udělat co nejvíce co nejobtížnějších triků
  • airstyle - jeden velký skok na kterém se snaží závodník udělat co nejobtížnější trik či kombinaci několika najednou
  • slopestyle - jízda s kopce s několika menšími skoky a hrboly, opět snaha o provedení co nejobtížnějších triků, zde se však hodnotí i styl jízdy. V těchto disciplínách se nehodnotí rychlost jízdy, nýbrž kvalita a obtížnost skoků. Tento styl je oblíben především mezi mladými přívrženci tohoto sportu.

Carving snowboarding

Krotí jej sjezdaři, kteří si libují v jízdě po upravených sjezdovkách, maximální rychlosti, řezaných obloucích a prudkých zatáčkách. Důraz je zde kladen hlavně na maximální přenos síly na hranu snowboardu.
Zde se používají naopak tvrdé boty (přezkáče) a tvrdé vázání a sjezdové snowboardy s nosem pouze vepředu (zadní není třeba, protože sjezdaři většinou nejezdí pozadu). Tento jízdní styl je k vidění především v Rakousku, Francii a Evropě vůbec. A také co se závodů týká jsou v carvingových disciplínách Evropané lepší než Amíci.

Carvingové disciplíny jsou
  • sjezd
  • slalom
  • super-G
Tyto disciplíny jsou stejné jako u lyžování. Snowboarding má navíc:
  • paralelní slalom
  • duální super-G
Jezdí je vždy dva závodníci najednou, rychlejší vyhrává

Freeride snowboarding

Je asi nejpopulárnějším stylem snad díky tomu, že je tolik uvolněný. Je kombinací freestylu a carvingu. Představuje volnou jízdu po širokých pláních, ale i upravených sjezdovkách, sjíždění strží a hlavně sem patří extrémní snowboarding (něco jako skialpinismus na snowboardech).

Umožňuje použití všech druhů bot i vázání, freeridové snowboardy jsou pak střední cestou mezi vyhraněnými styly (kompromis mezi pružným freestylovým a tuhým carvingovým snowboardem. Důvodem, proč mnoho lidí opustilo lyže a nazulo feerideové prkno, je i skutečnost, že naučit se na snowboardu jezdit v hlubokém sněhu není nic příliš obtížného a zvládne to i průměrný jezdec.

A uznejte - není to krása brázdit panenské svahy plné prašanu?
Do freerideových závodních disciplín můžeme zařadit:¨
  • bordercross - je to jakýsi motokros na prknech, kdy závodníci startují ve skupinách na trať plnou překážek a vyhrává ten, kdo se dostane nejrychleji dolů.

Fota

29. března 2008 v 19:25 | Kaculle a Klara |  snowboarding

Obrázky z filmu

29. března 2008 v 18:53 | Kaculle a Klara |  Ďábel nosí Pradu

Videjka

28. března 2008 v 22:23 | Kaculle a Klara |  Step up 2 - the streets
m


Obrazky

28. března 2008 v 22:16 | Kaculle a Klara |  Step up 2 - the streets
Čauky lidi..tak jsem sehnala pár obrázků z

Step up 2 - the streets

Tak ať se vám líběj :-P

Moderní popelka

25. března 2008 v 13:37 | Kaculle a Klara |  Moderní popelka

Danity Kane

10. března 2008 v 11:37 | Kaculle a Klara
Tak tuhle písničku jsem hledala ňákou dobu a najednou úplnou náhodou jsem jí objevila!! :-*

Další články


Kam dál